En klassisk Red Velvet kaka bakar jag bäst med en redan färdigblandad mix för botten som går att köpa på flera bakaffärer i Stockholm. Vill man baka den från början så har jag bakat efter detta recept tidigare med bra resultat.
Det viktigaste för mig när jag gör en klassisk Red Velvet är att få till en perfekt frosting. En Red Velvet är rätt bitter och smeten innan den går in i ugnen är jätteäcklig, så låt inte det hindra dig. När den kommer ut ur ugnen är den en liten oslipad diamant som med en fantastiskt söt frosting blir en perfekt kombination av bittert och sött.
Creeme Cheese Frosting:
(räcker till en tårta eller en sats cupcakes)
200-300g phiadelphiaost
50-80g rumstempererat smör (osaltat)
4-5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
citronsaft
Jag brukar vispa ihop phiadelphiaosten och smöret först och sedan sila i florsockret och vaniljsockret. Citronsaften brukar jag ha i en rätt liten mängd för att balansera upp att det inte blir för sött, men smakar det citron har man haft i för mycket (några droppar räcker).
Själv brukar jag bre på frostingen på tårtan eller cupcakesen men den går att spritsa också. Jag föredrar att göra mönster med färgat florsocker och det syns lättare om jag har en utbredd frosting. Mönstret går att skära ut själv med en vass kniv och bakplåtspapper.
Blir det frosting över går det utmärkt att lägga det i en påse och frysa tills man behöver det nästa gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar